Ingrediënten
Tomatensaus
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1/2 rood chilipepertje fijn gesneden
- 1 klein blik tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes met look
- 1 koffielepel italiaanse kruiden
- 1 koffielepel taco kruiden
- pezo
- olijfolie
Groenten - extra
- 1 blik artisjokken gehalveerd
- 12 tal verschillend kerstomaatjes gehalveerd
- 20 zwarte olijven
- 250 g gemalen kaas
- 2 bol burrata in vier gesneden
- gedroogde oregano
- 2 handjes basilicum blaadjes in reepjes gesneden
- pikante pizza olie
- 2 pakjes pizza deeg
Porties: stuks
Instructies
- Stoof de ui, het chilipepertje en de look aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanbakken.
- Doe er de tomatenblokjes bij en kruid met de Italiaanse kruiden, de Taco kruiden en pezo. Laat op een zacht vuurtje gaar sudderen.
- Mix de saus met de staafmixer. Proef de saus en kruid indien nodig nog wat bij.
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Haal de pizza uit en werk af met de stukjes burrata en basilicum. Zet de pikante olie op de tafel voor de liefhebbers.
Notities
Deze tomatensaus is een goede basis voor al je pizza's.
Kan ook op een pizzasteen in een gesloten BBQ worden bereid.