Ingrediënten
- 1 grote ui fijn gesneden
- 1 geut olijfolie
- 1/2 prei in ringen
- 2 takken selder in boogjes
- 1 grote aardappel in blokjes, bintje
- 1 bouquet garni 3 peterseliestengels, 1 takje tijm, 1 laurierblad
- 1 l kippenbouillon Water + blokjes
- 100 g verse kervel
- 1 eidooier
- 100 ml room of alpro
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
- Voeg de prei, selder en de aardappel toe. Stoof even mee aan.
- Voeg de bouillon toe, 1 liter water en twee kippenbouillonblokjes.
- Maak het kruidentuiltje door de peterseliestengels, de tijm en het laurierblad samen op te binden met keukentouw. Voeg toe aan de soep.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Doe als laatste de kervel erbij en laat die een minuutje mee opwarmen.
- Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
- Roer de eidooier los met de room en voeg toe aan de soep. Laat de soep niet meer doorkoken!!!
- Kruid eventueel nog bij met pezo.
- Giet in kommetjes en versier met een takje kervel.
Notities
Je kan de soep ook door een zeef halen, zo is ze nog fijner maar verlies je een beetje smaak van de kervel.