Ingrediënten
Tomatensaus
- 2 teentjes look geperst
- 1 kruidentuiltje tijm, peterseliestengels, laurier en rozemarijn
- 800 g tomatenblokjes mutti
- 1 koffielepel oregano
- 1 koffielepel italiaanse kruiden
- pezo
Overige
- 2 aubergines in plakken van 0,5cm gesneden
- 2 courgette in plakken van 0,5cm gesneden
- fleur de sel
- 100 g mortadella
- 100 g pikante salami
- 1 bol buffelmozzarella
- 150 g geraspte parmezaan
- 1/2 plantje basilicum
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
De tomatensaus
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en het kruidentuiltje, de oregano en de Italiaanse kruiden toe. (Kruidentuiltje: bind de kruiden samen met keukentouw) Laat 20 minuten sudderen, verwijder het kruidentuiltje en mix glad.
- Bestrooi de aubergines aan beide kanten met fleur de sel en laat ze onder een gewicht 15 minuten trekken, spoel het zout eraf en dep goed droog.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Overige
- Gril de aubergines en de courgette aan in een grillpan met olijfolie. Kruiden kan maar enkel peper.
- Snij de twee vleessoorten in reepjes.
- Stel de ovenschotel in laagjes samen: Eerst tomatensaus daarop de aubergine, Parmezaan, de mortadella, basilicumblaadjes, courgette en de pikante salami. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn, eindig met tomatensaus. Scheur de mozzarella over de tomatensaus.
- Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en werk af met bacilicum.
Notities
Let op met extra zout, de aubergines zijn al vrij zout!