Mini bloemkoolpizza
Recept Afdrukken
Porties
12 stuks
Porties
12 stuks
Mini bloemkoolpizza
Recept Afdrukken
Porties
12 stuks
Porties
12 stuks
Ingrediënten
Pizza bodem
  • 400 g bloemkool fijn gemalen
  • 30 g parmezaan
  • 1 eitje
  • 1 handje gemalen kaas naar keuze
  • pezo
  • italiaanse kruiden
Topping
  • 1/2 ui in have ringengesneden
  • 1/4 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1/4 rode paprika in reepjes gesneden
  • 4 schijfjes pikante salami in reepjes geneden
  • 12 olijven
  • 1 grote hand gemalen kaas
  • 3 el tomatensaus naar keuze, kan kant en klaar uit een bokaaltje
Porties: stuks
Instructies
  1. Doe de bloemkool in een glazen kom en gaar de bloemkool 7 minuten op 750 watt in de microgolfoven. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe nu de bloemkool (in verschillende keren) in een zuivere keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Meng de bloemkool met de twee soorten kaas en het eitje. Kruid met pezo en de Italiaanse kruiden.
  5. Beleg twee bakplaten met bakpapier en maak nu 12 rondjes bloemkool met behulp van een dresseerring, ongeveer een 0,5 cm dik. Bak ze 10 minuten, draai om en bak nogmaals 10 minuten.
  6. Stoom ondertussen de ui en de paprika een beetje voor.
  7. Beleg nu de mini pizza's met tomatensaus, groentjes en salami. Werk af met gemalenkaas en een olijfje. Bak ze nogmaals 10 minuten in de oven.
Notities

Om de bodem zo krokant mogelijk te krijgen, zorg dat de bloemkool zo weinig mogelijk vocht bevat: na het voorgaren zeer goed uitwringen, hier kan een mannenhand van pas komen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne