Ovenschotel met gehakt en cheddar-mosterdpuree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ovenschotel met gehakt en cheddar-mosterdpuree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Puree
  • 500 g loskokende aardappelen
  • 1 el granen mosterd
  • 50 g cheddar-kaas geraspt
  • 1 nootje boter
Gehakt-groentenmengeling
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 wortels met de dunschiller in sliertjes en fijn gehakt
  • 2 takken selder in blokjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 350 ml water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 el worcestersaus
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met een nootje boter, de kaas en de mosterd. Breng op smaak met pezono.
  2. Bak het gehakt rul.
  3. Voeg de ui, de selder, tomatenpuree en de wortels toe.
  4. Bestrooi met bloem en laat even mee aanbakken. Blus met het water. Kruid met 1/2 bouillonblokje, worcestersaus en pezo. Laat 15 minuten sudderen, zodat het wat indikt.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Doe het gehakt-groenten mengsel in een ovenschotel. De puree er boven op en zet 25 minuten in de oven.
Notities

Deze ovenschotel kan je makkelijk op voorhand maken en het moment zelf enkel nog opwarmen in de oven.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne