Ravioli met groene asperges en gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ravioli met groene asperges en gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 gram ravioli hier is ravioli met champignons gebruikt
  • 10 groene asperges
  • 100 g gerookte zalm in sliertjes
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 geut witte wijn
  • 125 ml room
  • 1/4 stukje kippenbouillonblokje
  • 1 takje peterselie fijn gehakt
  • parmezaan geschaafd
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Snij het harde stukje van de asperges en kook ze in gezouten water, zonder deksel 4 minuten naargelang de dikte. Spoel ze onmiddellijk onder koud water, voor hun mooie frisse groene kleur te behouden. Snij ze in hapklare stukjes van ongeveer 1,5 cm.
  2. Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie, blus met de wijn laat even verdampen en giet er de room bij. Laat wat inkoken, kruid met het bouillonblokje en pezo.
  3. Zet ondertussen water op voor de ravioli, kook zoals op de verpakking staat. Haal voorzichtig uit met een schepspaan.
  4. Leg de asperge stukjes, behalve te kopjes in de saus om weer wat op te warmen.
  5. Werk de borden af: leg eerst de ravioli in de borden met daarop de saus, wat zalm en de kopjes van de asperges, nog wat kaas en peterselie.
Notities

Heel lekker, kan natuurlijk ook met gewone pasta of ravioli naar smaak.

Zorg ervoor dat de asperges zeker nog knapperig zijn, platte asperges kan je niet goed snijden, dus niet aangenaam in een pastaschotel.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne