Rode bietenburger
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Rode bietenburger
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Ingrediënten
Burger
  • 500 g voorgekookte rode biet
  • 100 g linzen bokaaltje
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 el krulpeterselie fijngehakt
  • 150/200 g havermoutvlokken fijngemalen
  • pezo
  • cayennepeper
  • bloem om de burgers mee te paneren, moet niet mag!
Sausje
  • 2 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 koffielepels hot bbq saus
  • 1 geutje worcestershiresaus
Afwerking
  • 6 hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1/2 ijsbergsla in reepjes gesneden
  • 6 mini tomaatjes in plakjes gesneden
  • 6 plakjes cheddar
  • 2 avocado’s in schijfjes gesneden
Porties: stuks
Instructies
Burgers
  1. Snij de bietjes in blokjes en doe ze in een hoge maatbeker. Voeg de linzen, de ui, de look en de peterselie toe en mix tot een gladde massa. Roer er nu de fijngemalen havermout onder met een pannenlikker tot je een vastere substantie verkrijgt. Let op, het wordt niet heel vast, het moet nog opstijven in de koelkast. Kruid af met cayennepeper en pezo.
  2. Vorm 6 hamburger en leg iedere hamburger apart op een velletje plasticfolie op een bord, die voorkomt dat hij er straks aanplakt.
Sausje
  1. Meng voor het sausje de mayonaise, de ketchup, de BBQ-saus en de worcestershiresaus onder elkaar.
Afwerking
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de broodjes doormidden en leg ze op een ovenplaat.
  3. Haal de burger door de bloem en bak ze in een pan met olie. Draai ze enkele keren. Leg er de laatste keer de kaas op zodat hij lichtjes kan smelten, draai de burgers nu niet meer en draai het vuur uit.
  4. Zet de broodjes ondertussen in de oven, die moeten er maar kort in om even op te warmen.
  5. Stel de burger samen: doe wat saus op het broodje, dan wat sla en avocado, leg daarop de burger met weer een beetje saus en werk af met de tomaatjes en de ui en sluit het broodje.
Notities

Zelfs de niet-liefhebbers van rode biet zullen deze burger lusten, hij is echt zeer lekker. Gewoon proberen!

Ik hier de test gedaan en niks gezegd, ze wisten niet wat het was en iedereen vond het lekker. Dus missie geslaagd!

Lekker als lunch, kan ook als hoofdgerecht met extra slaatje en frietjes.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne