Ingrediënten
- 100 g pecannoten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepel olijfolie
- 55 g bruine suiker
- 1 galia meloen
- 50 g basilicum
- 10 plakjes prosciutto
- 100 g gorgonzola
- 1 citroen
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Rooster de noten 5 min in een pan.
- Haal ze eruit.
- Doe in de pan de balsamicoazijn, olijfolie en de suiker. Voeg de noten toe en laat 6 min koken, roer regelmatig.
- Stort ze uit op een met boterpaper belegde ovenplaat en laat afkoelen.
- Verdeel de meloen over een mooie schotel.
- Leg de ham en de noten erbij.
- Rasp er de citroenschil over (niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter).
- Verkruimel er de kaas bij.
- Mix de basilicum met wat olijfolie en pezo.
- Doe wat druppels basilicumsaus op de schotel
- Werk af met basilicum blaadjes.
Notities
Dit is echt de moeite om een keertje te proberen. Kan ook met Piel de sapo meloen. De hoeveelheden zijn voor 6 personen als je meerdere gerechten op tafel serveert.