Salade van meloen, prosciutto, basilicum en blauwe kaas
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Salade van meloen, prosciutto, basilicum en blauwe kaas
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 100 g pecannoten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 55 g bruine suiker
  • 1 galia meloen
  • 50 g basilicum
  • 10 plakjes prosciutto
  • 100 g gorgonzola
  • 1 citroen
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster de noten 5 min in een pan.
  2. Haal ze eruit.
  3. Doe in de pan de balsamicoazijn, olijfolie en de suiker. Voeg de noten toe en laat 6 min koken, roer regelmatig.
  4. Stort ze uit op een met boterpaper belegde ovenplaat en laat afkoelen.
  5. Verdeel de meloen over een mooie schotel.
  6. Leg de ham en de noten erbij.
  7. Rasp er de citroenschil over (niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter).
  8. Verkruimel er de kaas bij.
  9. Mix de basilicum met wat olijfolie en pezo.
  10. Doe wat druppels basilicumsaus op de schotel
  11. Werk af met basilicum blaadjes.
Notities

Dit is echt de moeite om een keertje te proberen. Kan ook met Piel de sapo meloen. De hoeveelheden zijn voor 6 personen als je meerdere gerechten op tafel serveert.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne