Ingrediënten
Varkenshaasje
- 1 varkenshaasje in blokjes gesneden
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 el olijfolie
- 6 lente-uitjes
- 1 handje sesamzaadjes
teriyakisaus
- 4 el lichte sojasaus
- 2 el mirin
- 1 el rijstazijn
- 1 stengel citroengras
- 50 g gembersiroop
Porties: personen
Instructies
- Snij de lente-uitjes in stukjes van ongeveer twee centimeter.
- Maak de satés: rijg een stukje lent-ui met afwisselend een stukje vlees aan de satéstokjes.
- Maak de marinade: meng 2 el sojasaus, 2 el sesamolie en de olijfolie onder elkaar.
- Leg de satés in een glazen schaal en overgiet met de marinade. Laat minstens twee uur afgedekt met plasticfolie marineren. Hoe langer hoe lekkerder
- Maak de teriyakisaus: Verwarm de sojasaus, mirin, rijstazijn en de gembersiroop samen op. Kruis het citroengras en leg het bij in de saus. Laat reduceren tot ongeveer de helft.
- Grill het vlees op de bbq, het vlees mag nog licht rosé zijn. Wanneer het klaar is, besmeer je de satés royaal met de teriyakisaus.
- Werk af met wat sesamzaad en serveer.
- Lekker met frisse zomerse bbq salades (zie Recepten BBQ)
Notities
Deze satés kan je ook met ander varkensvlees maken, maar varkenshaasje is magerder en malser dan de rest van het varken. Vandaar dat ik liever varkenshaasje gebruik.